Mitt matintresse

Intresset för matlagning och bakning har alltid funnits i mitt liv, kanske på grund av arv från min mamma som var en riktig matmamma. Jag vistades mycket med mamma i köket, det gjorde flickor när jag var barn (även om jag trivdes bra i min pappas verkstad också). När jag flyttade hemifrån njöt jag stort av mitt egna hushåll, jag lagade mat, bakade, syltade och saftade trots att mitt första kök var en liten kokvrå med liten bänkspis. Så småningom fick jag både större kök och större hushåll, jag fortsatte att laga och testa nya maträtter även om vardagsstressen ibland tvingade fram både halvfabrikat och färdiglagat.

Som ensamstående pensionär lever jag ett annat liv men jag fortsätter att laga min egen mat, testa nya recept och låta vänner och bekanta provsmaka. I den här bloggen kommer jag att lägga upp recept, berättelser, tips och trix som en fortsättning på de två böcker jag gett ut. Att det över huvud taget blev böcker kräver sin egen berättelse, den tar jag en annan dag.

böcker

Böckerna kan beställas i bokhandeln, eller köpas direkt från någon av nätbokhandlarna, till exempel här:

Mat med minnen

Bröd och bakverk med minnen

Det var så roligt att hålla på med böckerna, alla minnen som dök upp gav mersmak. Alla recept fick inte plats i böckerna och de slutar vid sekelskiftet. Fler recept tillkommer hela tiden men innan det blir minnen ska det planeras, testlagas och provsmakas. På det här sättet vill jag fortsätta att berätta om mina recept och mina erfarenheter när jag lagat/bakat/använt dem.

 

Varför blogg och inte till exempel Instagram, det är trots allt 2017? Det beror helt enkelt på att i min blogg kommer texterna och recepten att vara väsentliga. Visst kommer jag att lägga upp en och annan bild men det blir i så fall som komplement (eller förklaring) till texten.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s