Komplettering av buffén med veganskt

Eftersom jag hade öppet hus på min födelsedag visste jag inte vilka som skulle komma och vilka matvanor de har. Jag har redan skrivit att jag serverade tjälknöl och lax men jag behövde ett veganskt/vegetatiskt alternativ också. Jag valde en enkel bönsallad, jag tycker själv den är god till det mesta och eftersom jag hade potatissallad som visserligen inte var vegansk men i alla fall vegetarisk, en grönsallad och kuvertbröd till tyckte jag den räckte som bufférätt. Det behövs egentligen inget recept men jag har skrivit ner ett i alla fall för proportionernas skull. Den som vill kan naturligtvis ta andra sorters bönor eller komplettera med fler ingredienser.

Enkel bönsallad

4 portioner

  • 1 förpackning färdigkokta kidneybönor (ca 400 gram)
  • 1 förpackning färdigkokta kikärter (ca 400 gram)
  • 1 rödlök
  • 1 knippe persilja

Dressing

  • 3 msk olivolja
  • 1 msk röd balsamvinäger
  • salt, peppar
  1. Häll av spadet från bönorna och skölj dem.
  2. Hacka rödlök och persilja.
  3. Rör ihop dressingen.
  4. Blanda försiktigt ihop alla ingredienser. Låt gärna salladen stå en stund innan serveringen.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s